Piano cello duo

Eva van den Dool & Isabelle Gouder de Beauregard

Isabelle (cello) en Eva (piano) hebben, na eerdere samenwerkingen, de krachten gebundeld en brengen een bijzonder kamermuziekprogramma ten gehore, met werken van Beethoven, Shostakovich en Brahms. Beiden hebben na hun master studie veel ervaring opgedaan in de kamermuziek. Eva speelde met verschillende ensembles en heeft veel jonge talenten begeleid, als correpetitor. Isabelle speelt regelmatig mee in orkesten, waaronder het Orkest van het Oosten. 

 

 

 


Mandoline Piano Duo 

Eva (piano) en Sebastiaan de Grebber (mandoline)

'Sprankelend en fijnzinnig samenspel door gepassioneerde musici.' 

Zo kan men het duo het beste omschrijven. Beiden gaven afzonderlijk al vele concerten in binnen- en buitenland. Sebastiaan de Grebber en Eva van den Dool vormen de verrassende combinatie van mandoline en piano.

Dit veelbelovende duo richt zich op het uitvoeren van origineel gecomponeerde muziek voor mandoline en piano: Werken van componisten uit verschillende periodes van de muziekgeschiedenis zoals Scarlatti, Hummel, Beethoven, Calace, Monti en Chailly, met als grootste bron de gouden periode van de mandoline: de Romantiek. Daarnaast weet dit professionele duo hedendaagse componisten te inspireren tot het schrijven van muziek voor deze bijzondere combinatie. Al met al stelt dit Sebastiaan en Eva in staat tot het ten gehore brengen van een rijk geschakeerd en veelzijdig programma.

Foto : Alex Timmerman

 


Mandoline Piano Trio

Eva (piano), Sebastiaan (mandoline) en Ferdinand Binnendijk (liuto cantabile)

In juni 2017 richtten Sebastiaan en Eva samen met Ferdinand Binnendijk dit trio op. Sebastiaan en Ferdinand spelen al lange tijd samen in het Mandoline Kamerorkest HET CONSORT, dus een combinatie als trio was een logische stap.

Het trio biedt, vanwege de bijzondere combinatie, een breed scala aan muzikale mogelijkheden wat betreft bereik, kleur en repertoire. Het welbekende 'pianotrio' in zijn oorspronkelijke bezetting (piano, viool en cello) is al sinds de klassieke periode een populaire combinatie geweest, met talloze werken geschreven door componisten als Mozart en Beethoven. De eerste die voor mandoline piano trio componeerde was zeer waarschijnlijk de Napolitaanse mandoline virtuoos Carlo Munier (1859-1911).

Eva, Sebastiaan en Ferdinand hopen deze muzikale traditie voort te zetten met het uitvoeren van originele werken, het arrangeren van een variëteit aan bestaande werken en het uitvoeren van nieuwe composities in de toekomst.

 


Trio Verano

Eva (piano), Isabelle Doodhagen (viool) en Myrthe van Hulst (cello)

Het Trio is al tijdens hun studietijd opgericht door Eva en celliste Ilsje Merk, samen met violiste Elske Krijnen. Zij hebben vaak van zich laten horen door het geven van concerten en het spelen van achtergrondmuziek bij verschillende gelegenheden van overheid, particulieren, bedrijven en instellingen.
Zo trad het trio onder andere op in Schouwburg Odeon in Zwolle, bij een diner in het Binnenhof en bij de opening van het Stadhuis van Leeuwarden in aanwezigheid van Prinses Margriet. Ook volgden zij masterclasses bij o.a. Moshe Hammer, Leonid Sjoekaev, Nobuko Imai, Sepp Grotenhuis, Frank van de Laar, Tinta von Altenstadt, Hebe Mensinga, Jeroen Reuling en het Matangi Kwartet.

Met Isabelle (viool) en Myrthe (cello) brengt Eva nu een programma met romantische werken, van Paul Juon, Mendelssohn en Schumann. Ook spelen zij het voor Eva's trio gecomponeerde Pianotrio van de New Yorkse componist Victor Khioulaphides.

 


Piano solo

Eva heeft een solo programma met composities van o.a. Rachmaninoff, Debussy en Bortkiewicz.